Het was een zinderende dag vandaag, niet alleen qua temperatuur, maar vooral ook qua spanning. De spelers zijn minstens een liter vocht kwijt geraakt, de coaches hun stem en de ouders hun nagels. Maar we hebben gewonnen!!
Onze jongens namen een vroege voorsprong, 4-2, door gretig aan slag te staan en de Wit-Russen daarmee flink onder druk te zetten. Maar we zeiden het al, die oostblokkers zijn net rubber balletjes: je drukt erop maar als je ze éven loslaat, veren ze weer terug. Afijn, na drie innings stonden we weer met 6-5 achter. Daarna werd het stuivertje wisselen en gingen we met een krappe 9-8 voorsprong de gelijkmakende laatste slagbeurt van de Wit-Russen in. De eerste slagman werd koelbloedig uitgevangen in het midveld. De tweede kwam wel op het eerste honk maar werd bij een steelpoging genadeloos uitgetikt. Daarna werd de derde slagman te grazen genomen door onze closer: strike out & end of the ballgame! Dolle vreugde op het veld, polonaise op de 'tribune'! Dit was zonder meer de spannendste wedstrijd van het toernooi tot nog toe. Het fotoverslag.
Inmiddels was al wel duidelijk dat deze overwinning geen kans meer gaf op de halve finale want Litouwen had intussen verrassend Bulgarije een pak op de broek gegeven. Heel jammer voor ons maar laten we eerlijk zijn: de Litouwers hebben het verdiend. Ons team mag morgen in het grote stadion de laatste poulewedstrijd spelen tegen Bulgarije. We hopen op een lekkere pot honkbal!
Poule B is zoals verwacht gewonnen door Oekraïne. Een heel goed team met sterke slagmensen en een catcher met een arm om bang van te worden. Wij hopen stiekem dat dit team Germany-US af gaat stoppen. Italië is poulewinnaar geworden in poule C. De enige beslissing die morgen nog moet vallen, is de volgorde waarin Germany-US en Litouwen eindigen.
De jongens hebben vanavond nog even getraind. De ouders hebben inspiratie opgedaan door in Jana op het grote scherm naar een herhaling van de All Star Game te kijken. We voelen ons hier inmiddels helemaal thuis: Jan K. tapt al zijn eigen biertjes, de dames van kamer 4 leren de umpires klaverjassen en er zijn banden aangeknoopt met enkele honkbalpioniers uit Ierland.
Goede nachtski van uw verslaggever uit Kutno!

de groeten uit Paramaribo, Goos Gortworst